Mini Grădina

Cele mai ieftine răsadniţe

4 Comments

Am citit eu că sunt bune la grădinărit cojile de ou – cojile de ou pisate pudră îmbogățesc solul cu calciu și alte minerale trebuincioase, pisate-sparte alungă melcii și limacșii, iar jumătățile de coajă de ou sunt răsadnițele perfecte, mai ales pentru plante a căror transplantare în alte ghivece sau în câmp este dificilă (plante sensibile). Ideea e că nici nu mai scoți răsadul din răsadniță, ci îl plantezi, pur și simplu, iar când pui pământ împrejur trebuie doar să zdrobești coaja, iar planta își va strecura rădăcinile printre spărturi și va crește nestingherită, chiar mai bine hrănită.

Răsadnițe în coji de ouă

Răsadnițe în coji de ouă!

Am să postez peste câteva zile (sau când apuc și îmi amintesc) o poză cu plăntuțe proaspăt germinate în răsadnițele mele din coji de ouă!

Advertisements

4 thoughts on “Cele mai ieftine răsadniţe

  1. nu e o problema pentru radacina ca nu poate sa mearga ai jos de coaja de ou pana se face replantarea?

    • Cred că nu. Dacă te uiți la răsadnițele “clasice”, ai să vezi că nu sunt cu mult mai adânci decât cojile de ou. Avantajul la cele din ou (sau din hârtie sau pastilele de turbă învelite în hârtie) este că nu mai deranjezi rădăcinile când transplantezi răsadul – coaja de ou o strângi puțin în mână și crapă, iar rădăcinile trec printre spărturi către restul pământului, iar dacă e vorba de hârtie, se “topește” de la apă și trec ușor rădăcinile prin ea…

  2. Și cam ce legume poți planta în ele ?

  3. Eu am plantat de toate, de la roșii la dovlecei. Anul viitor am să încerc să folosesc răsaduri crescute în coji de ouă într-o grădină adevărată, adică nu în ghivece, să văd cum se comportă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s