Am citit că e deosebit de important ca pământul să fie suficient de afânat, iar ghiveciul să aibă destule găuri, peste care să fie aşezată câte o bucată de la un vas ceramic spart sau un rând de pietre, ca apa să se poată scurge bine şi să nu înece rădăcinile.
Clar, apa nu trebuie lăsată să băltească în ghiveci.
Dar de unde atâtea cioburi de vase ceramice? N-am.
Ghivecele mele ceramice sunt puţine şi le iubesc, deci am o grijă deosebită să nu se spargă. Plus că am adunat un kil de coji de ouă (cojile de ou sunt deosebit de uşoare, un kil înseamnă mult).
Aşa că folosesc coji de ou pisate, în loc de perlit, ca să am pământ afânat şi coji de ou întregi pe fundul ghivecelor, ca să îmbunătățească scurgerea apei.
Am să aflu cât de curând dacă ideea a fost bună, după cum o creşte salata. Tocmai am plantat vreo zece răsaduri (din cele germinate în februarie).
March 10, 2013 at 4:45 pm
Buna! Tocmai am descoperit blogul tau si mi-ar placea sa facem un schimb de link-uri, daca esti de acord, avand in vedere pasiunea comuna pentru gradinarit. Imi cer scuze daca te deranjaza solicitarea:)
http://www.gradinadinpovesti.wordpress.com
March 10, 2013 at 6:09 pm
Facem! Te adaug la blogroll mâine! (Acum scriu de pe telefon, n-am cum)
March 12, 2013 at 6:41 am
Multumesc frumos! Spor la plantat in continuare!!
March 12, 2013 at 2:37 pm
Mulțumesc, la fel! 🙂
Pingback: Rosii Cherry- generalitati | Gradina din povesti
April 13, 2013 at 8:18 am
Reblogged this on Rasaduri eco de vanzare.
May 18, 2015 at 8:53 pm
Feedback ceva ? E viabila soluția ? Eu am pus pământ direct in ghiveci …
May 18, 2015 at 9:01 pm
Merge, dar, dacă pui prea multe coji, se scurge apa prea repede. În plus, în ghivecele mai mari, se zdrobesc cojile și nu mai au chiar același efect.