Mini Grădina

Întrebări frecvente despre grădină

1. De câți metri pătrați am nevoie?

Socotește așa: pentru fiecare adult din casă este nevoie de o suprafață între 5 și 10 mp de grădină. Pentru fiecare copil, între 2 și 5 mp. Cu cât te pricepi mai bine la înghesuit plantele (optimizarea spațiului), cu atât mai puțin spațiu îți trebuie. Dacă nu ai un balcon mare, nu te descuraja, nu-i nimic – decât deloc, tot e ceva! Măcar o salată, un spanac, o roșie, o ceapă verde, un usturoi și o ridiche tot poți să culegi din ghivece!

De exemplu, pentru o familie de doi adulți și un copil, trebuie cam 12 – 25 de metri pătrați de pământ.

_________________

2. Ce plante pot să cresc pe balcon?

Dacă ai soare, cam orice plantă. Să ai soare înseamnă minim 6 ore de soare pe zi, ideal fiind 8 ore.

_________________

Există vreo regulă pentru ce plante preferă soare și ce plante se mulțumesc cu umbră?

Plantele care sunt crescrute pentru frunze, tulpină, muguri se mulțumesc (în general) cu umbră (în fine, mai puțin soare sau zone parțial umbrite).

Plantele pe care le creștem pentru rădăcinile sau fructele lor cam au nevoie de soare (de exemplu, roșia cea lacomă de lumină și castravetele însetat).

De aici.

_________________

Cât de adânc se plantează semințele?

De obicei, scrie pe pachet. Dacă nu scrie, se acoperă semințele cu un strat de pământ gros cam cât de două ori diametrul sămânței plantate.

De aici.

_________________

Advertisements

2 thoughts on “Întrebări frecvente despre grădină

 1. Salut,
  As vrea sa cer niste sfaturi.
  Nu am mai tinut pana acum flori in casa, dar cum ne-am mutat intr-un apartament al nostru, acum as vrea sa instalez cateva pe balcon si pe pervazul unui geam.

  Am urmatoarele dileme: balconul e inchis cu termopane, fara pervaz exterior. Vreau sa pun flori in afara balconului, dar nu stiu ce variante de suporti exista pentru a putea expune pe exterior plante.

  De asemenea, la dorimitor avem un geam termopan cu pervaz exterior, dar nu stiu cum as putea sa pun ghivece si sa ma asigur ca nu vor cadea.

  Sunt neinitiata in tinutul florilor in casa, asa ca orice sfat sau linkuri catre resurse utile sunt binevenite. Am tot rascolit internetul, insa gasesc doar sfaturi si idei generale, dar nu reusesc sa gasesc concret o solutie la intrebarile pe care le am.

  Multumesc,

  • Eu nu am văzut suporți gata făcuți în scopul ăsta, dar cred că poți rezolva problema cu o scândură mai solidă, fixată de peretele exterior cu colțare. Ca să nu cadă, poți improviza o margine înălțată (cred că 7-12 cm sunt suficienți), prinsă și ea de peretele exterior și de scândura-pervaz.

   Găsești tot ce ai nevoie la magazinele de bricolaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s